Jaaa, nu är den klar

 

Så sorligt!

Idag tänkte jag skriva om en grej jag sett helt för mycket av tyvärr!
 
Man kollar runt lite efter en hund, man går ofta inte efter rasen utan man tar den som är sötast!
Efter köpet så struntar man i att läsa om raserna eller rasen man nyss köpt
 
Efter ett par veckor så börja man lära den lite saker, men va lär de flesta sina hundar?
 
Jo man lär de sitt såklart, sen en massa tricks, till vilken nytta?
 
När hunden är ett par månader gammal så börja den dra i kopplet för att den är undersimulerad, ni tränar ännu mer tricks med hunden, varför är då min stora fråga!?
 
Har träffat på många hundar som inte vet hur man går i koppel, ren plåga för ägaren utomhus, klarar ej av att vara hemma osv osv
 
Brukar ge lite tips här och där, hjälpa till med lite träning, säga sanningen om hunden men då blir ägaren förbannad! Varför känna sig kränkt och påhoppad när man själv bad om hjäp?
 
 
För de första, läs på om rasen innan ni köper för att det kan underlätta onödiga uppkomster av problem.
Läs vad just din hund är till för och vad den behöver få utlopp för!
 
Strunta i alla tricks som finns, träna ligg, sitt och gå fint i koppel. Alla tricks kan komma när hunden kan detta, ni har fått ett fint samspel samt att er hund kan gå i koppel. Det är inte menningen att er hund ska vara en plåga att ta med er på stan eller hem till andra!
 
Om någon säger till att problemet är att er hund är understimulerad, ta de inte som ett problem utan ett tips! Börja jobba med hjärnan på er hund för en promenad kommer aldrig hjälpa! 
 
  När man hör orden hjärngympa så kan det oftas bli ett helt projekt, men varför? Ta akten när ni är ute på promenad! Säg en väg med en massa lyktstolpar, där finns 50 men du använder dig av 10 i taget. Mellan varannan lykstolpe så träna kontakt, de andra låt hunden gå som vanligt. Oj va lätt tänker ni, ja det behöver ej vara svårare än vad det är. Klarar hunden av att vara lös, spring och göm ej och låt hunden hitta er ett par gånger, lätt va?
 
Regnit ute, ja träna inne! Göm godis, låt er hund hitta. Träna på sitt, ligg och sen ta de en nivå svårare genom att lägga till stå, backa osv
 
Använd hundens biologiska utlopp för att trötta er hund, kamphund, ja ut och lek och kampa med er hund under 15 minuter. 
 
 
Allt behöver inte göras så komplicerat, en hund ska inte vara ett problem
 
Våga be om hjälp när ni fastnat i träningen, man är inte sämre hundägare för att man ber  om hjälp!!!! 
 
 
Taggar: #dog, #hund, #hundträning, #husdjur;